Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Träff nr 3 i bokcirkeln

Kategori: Bokcirkel

Ikväll var det dags för träff nr 3 i vår fina bokcirkel. Vi var hemma hos Malin, och hann med både biljakt, att bli bjudna på barnkalas och gosa med hennes härliga katter under tiden vi var där - Förutom att diskutera våra böcker!

Vi hade till ikväll läst både Fatta Eld och Revolt; del 2 och 3 i serien om Hungerspelen. Vi valde att läsa båda böckerna till ikväll eftersom vi tyckte att den första boken var så jättebra att vi skulle ha svårt att hålla oss från att läsa bok nr 3, när vi alla hade den hemma...

Vi kom dock fram till att serien tappade en aning fart för varje bok; den tredje boken var betydligt segare än de andra två att läsa, kanske för att den var så tydligt politisk; kanske hade det gått lättare om politiken var mer framträdande redan från början, så hade det inte blivit en så markant skillnad?

Vi är dock alla överens om att det är en jättebra serie, som vi verkligen kan rekommendera, och det ska bli spännande att se filmerna!

Vi passade också på att Googla på hur serien kom till, och vilka tankar Suzanne Collins hade när hon skrev böckerna. Vi fick veta att hon fick idén en kväll när hon zappade framför TV:n... På en kanal var det en dokusåpa och på nästa var det krigsscenarior, och då fick hon tanken om att kombinera dessa två i en och samma bok. Hennes far var dessutom soldat i Vietnamkriget, så hon hade fått veta en del om hur det går till i krig, och vad krig kan göra med människor, och de kunskaperna använde hon sig av när hon skrev böckerna.
Vi tycker dessutom att böckerna (främst då den Revolt) är en ganska uppenbar samhällskritik, och tankeväckare om vart världen egentligen är på väg...



Nästa träff blir i mitten av Januari, hemma hos Linda, och tills dess ska vi läsa Pandora av Anne Rice, på engelska!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: