Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Side dag 4/7

Kategori: Det dagliga livet

Idag hade vi bokat en dagsutflykt via en lokal resebyrå. Det var något vi lärde oss i Thailand ; de lokala resebyråerna ligger ofta runt 25-35% av priset som de större arrangörerna håller, för exakt samma utflykt (ofta till och med bättre)! Detta blev en riktig heldagstur; vi fick besöka Turkiets största moské, åka upp i bergen och ta en tur med katamaran på Manavgatflodens turkosa vatten. Vi stannade till i en fantastisk oas och badade i floden. Eftersom den består av smältvatten från bergen är den alltid sval, vilket var skönt denna oerhört varma dag!

 
Det första stoppet var i Turkiets största moské.
 
 
 
 
 
Vi tjejer var tvungna att täcka håret när vi skulle gå in i moskén. Det var riktigt svettigt, så jag tycker synd om de stackare som går med denna mundering dygnet runt, i denna värme!
 
Nästa stopp var vid ett vattenfall, som dock för tillfället nästan inte hade något vatten på grund av torkan.
 
Sedan stannade vi vid en antik ruinby, som var riktigt välbevarad. Det påminde om Pompeji, men var inte alls lika exploaterat.
 
Vår härliga guide Mineh, som var den som startade det stora vattenkriget på bussen!
 
 
Bergsvägarna var väldigt smala och slingriga, det blev riktigt svettigt när vi fick möte...
 
Standarden på husen var minst sagt varierande...
 
 
 
 
 
Dessa söta damer satt och gjorde pannkakor till turister. Här köpte vi även den dyraste glassen hittills; 30 kronor för en Magnum!
 
 
I detta gamla hus bor en gammal dam, som vi hälsade på.
 
Hon vet inte riktigt hur gammal hon är, men buden varierade mellan 83-90+ år.
 
Hon bor minst sagt spartanskt.
 
 
Därefter var det riktigt skönt att kliva ombord på en katamaran och ta en tur längs med Malavgatfloden. På bilden längst ner till höger ses den mysiga restaurangen där vi stannade och åt vår lunch.
 
Vi fick välja mellan fisk eller kycklinggulasch.
 
 
Vi stannade i en mysig oas och badade mitt i floden. I efterhand fick vi veta att Manavgatfloden bildas av smältvatten från bergen, och aldrig blir varmare än 16 grader. Det var riktigt skönt och svalkande i denna värme.
 
Sedan besökte vi en stor damm.
 
 
 
 
 
I mitten av vägarna fanns oleander planterade, de är giftiga och utgör på så sätt ett naturligt "stängsel" så att de lösa kor, getter och andra djur håller sig på "rätt" sida av vägen.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: