Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Eftermiddagspromenad och eftertanke

Kategori: Eftertanke

Jag gav mig ut en stund i snön idag också! Efter operationen kan det ju dröja ett litet tag innan jag kan promenera på samma sätt, så det vill till att passa på!


Det märktes i skogen att det har snöat mycket de senaste dygnet; många grenar hade knäckte av tyngden och låg tvärs över vägen eller ute i skogen!

Promenaden blev inte jättelång i kilometer, men det ger bra träning att pulsa i 25-30 cm blötsnö!






Tillbaks "hemma" igen! Mitt nya rum är det på nedre våningen närmast den vita muren, där lyset är släckt.

Huvudentrén.

Det är klart att det är många tankar som snurrar i huvudet, nu när operationsdagen närmar sig med stormsteg. Kanske är jag galen som genomför den, nu när jag ändå mår så bra? Jag tänker så här; jag mår så här bra tack vare att jag tränar 1-2 gånger om dagen, men det är orimligt att tro att jag skulle klara det resten av livet. Dessutom är det ju ingen som vet om det kommer att fungera lika bra fortsättningsvis. Jag har ju ganska utbredda skador i ryggen, med nervpåverkan på flera olika ställen och av flera olika orsaker. De skadorna kommer inte att försvinna av sig själva. Jag kommer sannolikt aldrig att kunna skapa bättre förutsättningar inför en operation än jag har just nu, så jag känner att det är lika bra att få det gjort, för att kunna leva ett någorlunda "normalt" liv framöver! 

Sedan har jag ca 15 kg kvar att gå ner innan jag nått mitt mål, så jag kommer givetvis att fortsätta min nya livsstil; jag kommer inte att bli något soffpotatis igen, bara för att jag är opererad! Det var ju just smärtorna och mina sjukdomar som gjorde mig till en soffpotatis förra gången, så när ryggen (förhoppningsvis) mår bättre så finns inga hinder kvar!!! ✌💪💪

Fysioterapeuten/sjukgymnasten gav mig lite trista tidpunkter att förhålla mig till i fredags: Ca 8 veckor tar det innan vävnaderna (muskler, hud och ligament) har läkt, och benläkningen pågår sedan i upp emot ett år. Så ett år får jag räkna med innan jag vet hur operationen har gått. Jag räknar dock kallt med att kunna komma igång med mina promenader igen ganska snart; jag har ju en så bra ganska plan och lagom lång runda därhemma, som jag började min träningsresa med i mars förra året!

Kommentarer

  • Christer säger:

    Lycka till i morgon. Ska bli intressant att följa dig och se resultatet

    Svar: Tusen tack snälla du! 🙏 Jag kan bara hålla med, hoppas att allt ska gå bra! 😊
    Maritha

    2015-02-01 | 20:33:58

Kommentera inlägget här: