Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Fröknäcke

Kategori: Det dagliga livet

Som ni märker så känner jag mig lite huslig för tillfället (något konstigt måste ha hänt..;)). Tyvärr glömde jag att köpa jäst sist jag var iväg och handlade, så jag har ännu inte provat att baka grötbrödet, men det fick gott betyg av Nilla, som testade det igår!

Ikväll bestämde jag mig i alla fall för att äntligen baka fröknäcke, som jag blev tipsad om på min BVC-praktik i våras (lagom lång startsträcka för min del...). Jag trodde att jag skulle ha alla ingredienser hemma, men upptäckte att så inte var fallet. Då var ugnen redan igång och jag själv helt inställd på bak, så jag slängde mig iväg till affären och inhandlade de ingredienser som saknades, samt jäst och grahamsmjöl till grötbrödet (jag har planer på att göra en egen variant med lite mer fibrer, återkommer om det).

Recept på fröknäcket hittade jag hos Stinas lilla gröna; ett bra (=enkelt, snabbt och gott) recept som jag helt klart kan rekommendera!

2 dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja

Blanda ihop. Rör i 2 1/2 dl kokande vatten. Smeta ut tunt på ett bakplåtspapper.
Strö över flingsalt. Grädda i 150 grader mitt i ugnen i ca 1 timme.

En skvätt olivolja på bakplåtspappret gör knäcket lite sprödare.


 

Kommentarer

  • Emilie säger:

    Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    Svar: Tack så hjärtligt! Ska absolut titta på er sida och överväga att gå med! 😃
    Maritha

    2014-06-27 | 11:49:39
    Bloggadress: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här: