Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Våldsamt upplopp?

Kategori: Aktuellt

I helgen arrangerade Svenskarna parti (före detta Nationalsocialistisk front) torgmöte i Limhamn/Malmö. För det första är Limhamn en multikulturell stadsdel, så jag får en känsla av att det tyvärr ligger mycket planering och eftertanke bakom valet av plats..:/



Givetvis anordnades det motdemonstrationer, som urartade och ledde till en spiral av våld och övervåld. Polisen förklarade initialt sitt övervåld med att motdemonstranterna skulle ha kastat såväl gatstenar som vattenballonger fyllda med ammoniak mot poliserna och deras hästar. Nu ändras berättelsen, och det framkommer att det varken förekommit det ena eller andra. Jag betvivlar inte att stämningen var passionerad, med tanke på valet av lokalisation och det aktuella partiet, MEN jag anser inte att lite spott och spe samt några kastade bengaler rättfärdigar att köra över motdemonstranter med polisbil eller att rida rakt över personer som redan ligger på marken; maskerade eller ej!



Jag har inte velat tycka eller tänka så mycket om demonstrationen hittills, just för att jag trots allt tror på polismakten här i landet. När jag nu hörde detta uttalande blev jag på samma gång förbannad, ledsen och orolig för konsekvenserna det kommer att föra med sig... Att polisen nu officiellt går ut och säger att det inte förekom vare sig ammoniak eller stenkastning känns ju oerhört allvarligt - polisen i stort och Malmöpolisen i synnerhet vinner ju knappast några popularitetspoäng på detta agerande, och vi minns väl alla uttalandena för några år sedan om "blattajävlar" och dylikt..?

Det inträffade förändrar dock inte det faktum att hur mycket otur somliga än har när de tänker så måste även de få ge uttryck för dessa tankar - förhoppningsvis lyckas åhörarna bättre med tankeverksamheten...


PS: I nästa vecka kommer Jimmie Åkesson tillbaks till min hemstad; hoppas att vi motdemonstranter slipper bli utsatta för liknande behandling här - senast agerade ju såväl motdemonstranter som polis exemplariskt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: