Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Infektionsvårmöte 2013, dag 1/2

Kategori: Jobbet

Äntligen var det dags för årets infektionsvårmöte, som är historiskt på flera sätt: Intresseföreningen för infektionssjuksköterskor (IFIS) firar 30 år, och vi har för första gången gemensamma studiedagar med infektionsläkarna, vilket känns logiskt och mycket positivt.

Det blev en ganska tidig morgon, innan jag styrde kosan mot järnvägsstationen, och mötte två goda kollegor vid tåget till Örebro.

Första föreläsningen handlade om Tuberkulos, och var väl i mycket repetition från vad vi hade på vår egen Tuberkulosafton nyligen, men det är ett intressant, högaktuellt och viktigt ämne som tål att upprepas!

Därefter presenterade personal från Infektionskliniken här i Örebro sin klinik, och hur de arbetar, vilket alltid är intressant att höra och jämföra, och som de gjorde på ett mycket fint sätt.

Efter denna presentation var det dags för lunch och att gå och mingla/titta i sponsorernas montrar, och sedan kom vad jag tyckte var dagens mest intressanta föreläsning; en redogörelse för ett utbrott av Antrax (Mjältbrand), som inträffade på en gård här i Örebro år 2011. "Alla" inblandade berättade om sin del, och sitt agerande i händelseförloppet, från den drabbade lantbrukaren till Statens veterinärmedicinska anstalt och Jordbruksverket till smittskyddsläkaren och den infektionsläkare som blev inblandad när denne hade semester.

Efter en kortare föreläsning om vad vi kan lära oss av björnarna och deras vinterdvala var det sedan dags att leta sig fram till hotellet, men det blir en senare historia! :)


Lunchkö...




Den fina lantbrukare som drabbades av ett utbrott av Antrax på sin gård!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: