Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Skandal!

Kategori: Aktuellt

Eleverna på en skola här i staden skulle åka på skolresa till fjällen och åka skidor, men när läraren delade ut information om resan sade hen till en av eleverna i klassen att denne var för tjock för att få följa med, för skidliften riskerade att gå sönder!!! Pojken blev såklart jätteledsen, och grät när han kom hem från skolan. Hans familj är dock rådiga, och har nu anmält läraren ifråga både till Justitieombudsmannen och Diskrimineringsombudsmannen, vilket är helt rätt gjort; så här ska det inte få gå till, och här är lagen solklar!

Skolchefen säger sig ta det hela på stort allvar, men uttalar sig samtidigt i mitt tycke väldigt tvetydigt; "Skulle det vara så här så är det helt oacceptabelt. Jag vill inte ha någon lärare som beter sig så." - Notera hennes skulle det vara så här, och inte Detta är oacceptabelt! Enligt anmälaren har läraren ifråga tidigare kränkt andra barn, men det är ingenting som skolchefen känner till; kanske inte så konstigt, tyvärr så är det ju många som inte orkar/kan/vill anmäla liknande händelser.

Utredningen ska ske skyndsamt, och blir förhoppningsvis färdig under dagen. Därefter tar man ställning till om någon omedelbar arbetsrättslig åtgärd behöver vidtas, påföljden för den aktuelle läraren kan bli alltifrån varning till avstängning.

Enligt min åsikt skall denne lärare aldrig mer få arbeta inom detta yrke, egentligen inte alls med barn eller människor överhuvud taget. Har man en sådan människosyn som hen ger uttryck för så passar man inte för att arbeta med människor, och definitivt inte för att delta i barn och ungdomars utveckling av världs- och självbild! Barn och ungdomar har det ofta tufft nog ändå, utan att lärarna behöver lägga sten på börda och bidra till en hård attityd och jargong gentemot medmänniskorna!


En skidlift håller för betydligt mer än ett knubbigt barn! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: