Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Feliway

Kategori: Husdjuren

Som ni vet vid det här laget så är Maja en katt som gärna håller sig på sin kant. Hon vill inte leka eller umgås mer än nödvändigt med Teal'c och Zlatan, och på sistone så ligger hon helst gömd i en garderob, och kommer nästan bara fram för att äta. Hon är fortfarande väldigt blank och fin i pälsen, men det verkar ju onekligen som att hon är stressad och orolig, av någon anledning..:(

Jag har läst om någonting som heter Feliway, som är uppbyggt efter katternas naturliga feromoner, som de avdunstar när de är lugna och tillfreds. Det är en syntetisk kopia av dessa feromoner, och verkar lugnande på katter, samt förmedlar en känsla av trygghet. När en söker på internet så verkar det som att det brukar fungera väldigt bra, så nu har jag inhandlat en doftavgivare, för att se om det kan hjälpa Maja att bli lite lugnare och tryggare! Det ska även minska konflikter mellan katter, så jag hoppas att hon ska kunna bli lite mer social på köpet!

 
 

Kommentarer

  • Katten Felice säger:

    Hej Maritha!

    Mitt namn är Katten Felice och jag jobbar för Feliway. Såg att du hade provat Feliway och är så nyfiken på hur det har gått för Maja?

    Jag har en Facebooksida du gärna få kika in på och ställa frågor om Feliway mm.

    https://www.facebook.com/pages/Katten-Felice/262356380549918

    MVH Felice

    Svar: Hej Felice, vad roligt att höra ifrån dig! :)Jag tycker att det funkar bra med Feliway; redan dagen efter märkte jag att Maja var mer "sig själv", och nyfiken på vad Teal'c och Zlatan gjorde; jag trodde knappt att det kunde vara sant!

    Nu, efter två veckor, märker jag att Maja vågar sig ut mer och fortfarande är mer nyfiken på de andra katterna, och framför allt att hon känns mer avslappnad och inte lika nervös.

    Jag kommer absolut att fortsätta med Feliway, och vill gärna testa sprayen också, den hade de inte inne på apoteket när jag var där, men skulle beställa hem den.
    Maritha

  • Felice säger:

    Vad kul att höra att Maja är mer sig själv igen och att Feliway kunde vara till hjälp =)!

    Det var synd att apoteket inte hade den hemma men om du vill, mejla mig [email protected] så kanske vi kan lösa det!

    MVH Felice



    Svar: Det är jätteroligt! Nu är Maja och hälsar på sin kompis Stina över helgen, och passar på att vara ute; springa, klättra och jaga! Förhoppningsvis kan hon då även ladda lite harmoni.:)
    Tack för erbjudandet; vill sååå gärna få testa sprayen, för att se om kombinationen kan göra ännu mer! <3
    Min mail är [email protected]
    Maritha


Kommentera inlägget här: