Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vad är egentligen viktigt??

Kategori: Debatt

Läser att Lady Gaga ska ha gått upp 13 kilo i vikt, och hånas nu på nätet på grund av detta. Själv har hon kämpat med sin vikt och självkänsla hela livet, och undrar vart prioriteringarna egentligen ligger; "När jag hörde att det var på nyheterna där de tar upp krig och hur ekonomin kraschar och valet... Då tänkte jag att det är 'fucking' löjligt!"

Lady Gaga för istället fram kollegan Adele som en förebild att ta efter;  "Hon har satt ribban högt för många kvinnor. Jag behöver också vara en självsäker kvinna och bara ta politisk ställning när jag har något hjälpfullt att säga till unga människor."


Skulle denna kvinna vara tjock, eller ens det minsta överviktig?? Jag tycker att det är sorgligt att vi ännu inte har kommit längre än att föra fram kroppen som en kvinnas främsta (enda?) egenskap! Vad spelar det egentligen för roll om man har ett kilo eller två för mycket att bära på, och vad har någon annan med det att göra??

Förutom de rena hälsoaspekterna så tycker jag att världen borde ha kommit längre år 2012 än att bara döma våra medmänniskor utifrån hur de ser ut; det kan låta klyschigt, men är inte de inre egenskaperna och personligheten såååå mycket viktigare än utseendet?

Tänker även på den tonåriga tjej som i somras lade ut en bild på Facebook en solig dag på stranden, för att överösas av såväl ris som ros! Själv hade hon aldrig trott att en enkel bild skulle väcka någon uppmärksamhet; hur många strandbilder har vi inte sett, liksom? Skillnaden var att hon, enligt kritikerna, bar på några kilo extra, och därför inte borde ha visat upp sig på det sättet. Där dog hennes ungdom och naivitet, och jag kan inte låta bli att undra vem som egentligen bestämmer? Vem bestämmer att någon ska duga men inte någon annan? Vem sätter dessa oskrivna lagar? - Jo, det är ju vi; jag och du! Om vi här och nu bestämmer oss för att inte döma varandra för hur vi ser ut så tror jag att vi kommer att få ett mycket trevligare och gladare samhälle! Är du med?

Kommentarer

  • Malta säger:

    Herregud, hon är ju jättesmal. Undrar bara hur hon såg ut när hon vägde 13 kilo mindre. Tragiskt att idealet är detsamma som underviktigt benrangel. Tänk så mycket kraft vi lägger på att sträva efter detta ideal. Vad skulle vi inte kunna åstadkomma om vi använde den energin till att förändra världen istället för att förändra kroppen.

    Svar: Kan bara hålla med..:(
    Maritha

    2012-11-04 | 07:34:44
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.se

Kommentera inlägget här: