Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Anna återfunnen!

Kategori: Aktuellt

Mitt i all bedrövelse och alla otäckheter som sker runt om i världen så finns det faktiskt solskenshistorier och lyckliga slut också! 10-åriga Anna försvann i torsdags morse, på väg till skolan. Av någon anledning kontaktades föräldrarna inte av läraren, så de fick inte veta att Anna var borta förrän efter skoldagens slut, när hon inte kom hem från skolan som hon skulle. Så långt är detta absolut ingen solskenshistoria, utan tvärtom allas värsta mardröm.

Organisationen Missing people är en frivilligorganisation som har varit engagerade i många oklara försvinnanden, och även lyckats bidra till att hitta flera personer, där polisen har gått bet. De samlade snabbt ihop en massa frivilliga som letade efter Anna, och klockan tre på natten till fredagen var det en vaksam kvinna som reagerade på att en ung man och ett barn klätt i pojkkläder och med en huva nerdragen över ansiktet kom gående i området som söktes av; det är ju inte precis vanligt att barn är ute vid den tiden på dygnet. Mannen sade först att de hade hjälpt till att leta efter Anna, men ändrade sig sedan till att de hade varit och lämnat smörgåsar till de sökande. Kvinnan från Missing people hade dock fattat misstankar, och när hon drog undan huvan såg hon att det var Anna som stod där!

Photo: AVSLUTAT: Glädjande besked - 9-åriga Anna har hittats vid liv. Hon är nu hemma hos sina föräldrar. 

Vi tackar alla som har ställt upp och hjälpt oss under kvällen och natten. 

MPS avslutar 2012-11-09, kl 03.00 

GÖTEBORG: 9-åriga Anna är försvunnen sedan i morse! Skallgång nu ikväll, samling kl 19.30 vid Skårsskolan, Snöskategatan 2, Göteborg
Kollektivtrafik: Skårs kyrka

Anna är blond, 140 cm lång, klädd i Rosa byxor, t-shirt och strumpor, "Glansig inomhusjacka", Rosa mössa, röd vinterjacka, rosa sweaväska, röda converseskor.

http://www.polisen.se/Aktuellt/Handelser/Vastra-Gotaland/2012-11-08-2058-Forsvunnen-person-Goteborg/

Har du sett Anna? Ring Polisen på 114 14.

Givetvis var återseendet oerhört kärt när Annas föräldrar kom till platsen; de hade blivit alltmer rädda för att det värsta skulle ha hänt. Den 24-årige mannen som förde bort Anna beskrivs som snäll, barnslig, märklig och obehaglig. Han har en flickvän, som givetvis är chockad över det inträffade, men alla är inte lika chockade. Redan i tonåren upplevdes han som en märklig person, som ljög och stal. Detta ledde till att han fick gå på samtal på BUP, o blev dömd till vård inom socialtjänsten, han fick bland annat gå ett särskilt program där han fick lära sig om ämnen som ”etik och moral”, ”relationer” och ­”attityder".

För mitt inre sinne växer bilden av en något svagbegåvad och socialt inkompetent person fram; en person som haft svårt att förstå samspelet mellan människor och kanske även haft/har vissa psykiska problem. Jag får känslan av att han inte utsatt Anna för några sexuella övergrepp, men det kan jag givetvis inte veta. Jag hoppas att han kan få mer intensiv hjälp, så att han inte går ännu längre nästa gång...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: