Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Skämmes, Hammarby!

Kategori: Debatt

Om två veckor ska Hammarby Fotbolls sexåriga killar testas, för att se om de duger för klubbens elitsatsning eller ej. Redan innan de har börjat grundskolan så kommer dessa killar således få en stämpel på sig huruvida de är bra nog, och duger- eller inte!

Ska inventeras Hammarby Fotboll planerar en ”inventering” om två veckor. Då kommer pojkar födda 2005 att få beskedet om de duger till deras elitsatsning eller inte.

När barnen är så här små ska de ju bara byggas upp, och visas ovillkorlig kärlek, inte få höra att de inte är bra nog, och inte duger! -Det kommer de (tyvärr) att få höra tillräckligt mycket bara några år senare..:/

När man är sex år gammal så måste man få spela fotboll och utöva andra idrotter bara för att det är roligt, träffa kompisar och hitta sin roll, både socialt och på fotbollsplan, utan att behöva tänka så mycket på att man ska vara bra nog. Risken är att barnen annars tidigt gör en "grej" av att inte idrotta, utan röra så lite som möjligt på sig, bara för att de innerst inne känner att de inte är bra nog på idrott.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: