Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Förändringens vindar...

Kategori: Jobbet

Det händer mycket på min arbetsplats just nu; nya dataprogram medför nya arbetssätt, och sommaren delas upp i tre semesterperioder istället för (som tidigare) två. Dessutom är många kära arbetskamrater på väg att sluta, antingen för att börja jobba inom andra verksamheter eller för att förkovra sig inom andra områden. Detta för givetvis med sig en viss oro bland oss som kommer att arbeta kvar; vilka nya arbetskamrater kommer vi att få? Det kommer givetvis att innebära en stor press på oss som har arbetat på kliniken ett tag, att lära upp de nya, och hjälpa dem att komma in i vårt arbetssätt och få kunskap om vår specialitet.



Förutom infektionssjukvård är barn- och ungdomsmedicin det enda jag just nu skulle kunna tänka mig att arbeta med; det är också en oerhört bred verksamhet, där man stöter på det mesta, och ingen dag är den andra lik. Därför har jag sökt en specialisering inom barn- och ungdomssjukvård, på halvtid via Karolinska institutet. Jag ser fram emot det jättemycket, och tycker att det ska bli jätteroligt att lära mig nya saker! Eftersom den går på halvtid så sträcker sig utbildningen över två år, så jag har gott om tid på mig att "landa" i allt det nya som händer på jobbet innan utbildningen är färdig. Sedan får jag se vad som händer..;)

Du glömmer väl inte att besöka Studera vidares hemsida? - Antingen för att se vilka kurser som kan passa just Dig, eller också för att ge mig en extra röst i tävlingen..;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: