Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Osbourne har MS

Kategori: Aktuellt

Jack Osbourne blev nyligen pappa, och nu har han fått diagnosen MS. Det var när han, tre veckor efter dotterns födsel, plötsligt började se dåligt på höger öga som han sökte sjukvården, och fick veta att han har en kronisk, obotlig neurologisk sjukdom. Givetvis tycker han att det suger, och undrar varför han fått det just nu, när allt känns så bra. Pappa Ozzy tycker att det är orättvist; om han själv hade fått det så hade det varit hans dåliga leverne som kommit ikapp honom, men Jack har alltid levt bra, och är en snäll och god människa. Jack har bestämt sig för att leva vidare som vanligt, och planerar som bäst för bröllop med sin fästmö Lisa. Han vill dock vara öppen med sin sjukdom, för att öka medvetenheten om MS.

"'Adapt and overcome' is my new motto."


Jag tycker det är bra att kändisar av olika slag är öppna med sina kroniska sjukdomar; det ökar kunskapen och medvetenheten bland gemene man, och man ser att alla faktiskt kan drabbas, oavsett ålder, kön och socioekonomisk status.ak

Kommentarer

  • Tina säger:

    Bra synpunkt! Jag håller med- alla kan ju faktiskt drabbas, och det blir kanske tydligare för allmänheten om det är en offentlig person som "gnäller"!

    Svar: Tror att det ökar uppmärksamheten, och det är alltid positivt!
    /Maritha
    Maritha

    2012-06-19 | 14:24:57
    Bloggadress: http://www.personanongrata.blogg.se

Kommentera inlägget här: