Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Glimtar från OS...

Kategori: Debatt

Amerikanen Jake Gibb fälldes för doping och stängdes av. Efter ytterligare kontroller visade det sig dock att Gibb inte alls hade tagit steroider, utan hade testikelcancer! Avstängningen hävdes givetvis, och nu är Gibbs med i OS, i det amerikanska beachvolleybollaget, som vann sin första match mot sydafrika. Under OS-förberedelserna har han dessutom hunnit med att bli pappa! 
 
 
Enligt uppgift så rasar Australien efter att "boxningsrebellen" Damien Hooper kom in till sin första match iklädd en tröja prydd av den Aboriginska flaggan, och inte den Australiensiska. Australiens fattiga urbefolkning, som i dag endast utgör två procent av Australiens medborgare, har länge varit förtryckta och Hoopers aktion ses i Australien som politiskt laddad.
 
 
– "Jag är aborigin. Jag representerar min kultur, inte bara mitt land, utan allt mitt folk", säger Hooper själv om "skandalen". Det inträffade får Hooper att, i mina ögon, framstå som en mycket sympatisk person, som är stolt över sitt ursprung och vågar träda fram och visa det, och lyfta fram det Auboriginska folket, som varit med om så mycket orättvisor. Go Hooper, säger jag!!!
 
 
 
För övrigt så undrar jag varför inte någon av våra svenska designers fått göra de svenska kläderna??
 
En annan skandal är det faktum att tusentals platser står tomma, samtidigt som massor av folk köar för att få köpa biljetter - Bara för att VIP-gästerna inte behagat dyka upp! Jag tycker att det vore självklart att även sponsorer och andra VIP-gäster skulle vara tvungna att anmäla sig, och avboka om de inte har möjlighet att komma! Detta både för alla stackare som blir utan biljetter, men även ur ekonomisk synpunkt - Sponsorerna borde ju vara intresserade av att maximera intäkterna!?
 
(Ni kanske märker att jag egentligen inte är så superintresserad av sportandat i sig, utan mest lägger märke till det som sker runt omkring...)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: