Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Klarar DU att arbeta tills du fyller 75?

Kategori: Debatt

Fredrik Reinfeldt har kommit med det strålande förslaget att pensionsåldern ska höjas till 75, för att vi på nationell nivå ska kunna behålla vår välfärd. Han menar att vi måste tänka om, och räkna med att omskola oss/byta arbetsplats även när vi kommer upp i åren, och föreslår därför även att man ska kunna få studiemedel från CSN även efter att man fyllt 54. Det senare tycker jag är en bra idé- Oavsett om penionsåldern är 65 eller 75 så är det ju >10 yrkesverksamma år kvar, så självklart ska den som är modig och vill skola om sig kunna få chansen att göra det (med studiemedel!)!

När det gäller frågan om den stora ungdomsarbetslösheten så menar Reinfeldt att det altid finns möjlighet att skapa fler jobb, och att man måste se vidare...

På ett sätt tycker jag att det är positivt att man ska få möjlighet att arbeta vidare efter 67 års ålder om man vill, känner att man orkar, och fortfarande kan bidra med någonting på sin arbetsplats. Däremot så tycker jag inte att det ska vara ett tvång! Läser att det idag inte ens är var femte svensk som orkar arbeta fram till 65 (vilket jag i och för sig tycker är orimligt låga siffror), och för dem känns givetvis detta förslag som ett rent hån!

När statsråden går i pension? Vid 50 års ålder...
-Tur det, så fysiskt tungt och slitsamt arbete som de har, deras kroppar måste ju vara utslitna långt innan det..;)

Fredrik Reinfeldt vill att vi ska jobba till 75.

Kommentarer

  • Malka säger:

    Ett helt orealistiskt förslag! Har han någon koll alls på hur åldrandet fungerar? Det finns väl annat i livet än arbete? Eller är det för att slippa betala ut pensioner? Och vilka jobb är det som man ska omskola sig till när man inte har ork att fortsätta med sitt gamla? Och vad händer med de som inte har kapacitet eller ork att omskola sig?

    2012-02-08 | 07:59:46
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Nu blev jag så upprörd att jag skrev en hel roman- Får bli ytterligare ett inlägg istället!

    2012-02-08 | 20:14:22
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/bokalskaren

Kommentera inlägget här: