Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Sjuksköterskor tvingas städa!!!

Kategori: Debatt

Den mest kommenterade artikeln på Vårdfokus just nu handlar om att operationssjuksköterskorna vid Sundsvalls sjukhus tvingades att hjälpa till när centraloperation skulle storstädas inför sommaren.

Den intervjuade sjuksköterskan kan förstå att de kan vara tvungna att städa sådant som steril- och protesförråd, men ansåg bestämt att stolar och pallar "som vi nu stod och gnuggade" borde städpersonalen ha städat.

Jaha? Sedan när är det en nyhet att vårdpersonalen får städa, som en del av sina arbetsuppgifter?
Jag håller absolut med alla upprörda kommentatorer (någon hade till och med slutat på sitt jobb på grund av att hen hade fått städa på arbetstid...) om att det finns bättre sätt att fördela resurserna, men i vilka landsting/regioner går det till så i praktiken? Inte i VG Regionen, i alla fall. Jag kan dessutom tala om att städning inte bara hör till våra (och undersköterskornas) arbetsuppgifter vid storstädet inför sommaren, utan i princip dagligen, plus vaktmästar- och MTA-teknikerjobb i form av att skruva i skruvar som lossnat, byta glödlampor och batterier både här och var och pilla med alla möjliga apparater för att se om man kan få dem att fungera utan att behöva kontakta någon annan...

Dessutom är jag dagligen kurator, psykolog, tolk, kokerska, uppfinnar-Jocke, biblotekarie, arbetsterapeut, sjukgymnast, lekterapeut, med mera med mera...
- Och det är det jag ser som kryddan och utmaningen med mitt arbete!



Och ja, jag kan tala om att vi har den mest underbara städerska som finns på vårt jobb, men inte ens hon kan hinna med att städa allt (och än mindre vill hon jobba dygnet runt, varje dag i vckan...)!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: