Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

En dag på jobbet

Kategori: Jobbet

Vi fick en ny patient till vår avdelning, som av olika anledningar har legat mycket på sjukhus, men mest på en annan av delning (vi kan kalla den XX). Den här gången var det fullt på den avdelningen, så han blev inlagd hos oss.  Här följer en härlig konversation lite senare på kvällen, P=patienten och M= Maritha.

P: -"Är det här avdelning XX?"
M: - "Nej, det här är infektionsavdelning YY, men vi har mycket samarbete med avdelning XX, och du kommer att ha samma läkare som du känner. Antagligen kommer du att få flytta till avdelning XX så snart de får plats där." (De patienter som ofta är på sjukhus känner ju ofta, med all rätta, en stor trygghet på de avdelningar där de brukar ligga, och vill gärna få vara på samma avdelning, där de känner personalen och känner till rutinerna osv).
P: -"Ja, det blev så bra det kunde bli det här, för du är nog den raraste människa jag någonsin har träffat!"

Det är sådana kommentarer som går in och träffar en rakt i hjärtat! Det är alltid roligt att få uppskattning för det man gör och den man är, och när personer som är svårt sjuka och befinner sig i en svår situation tycker att man gör ett bra jobb och är rar så värmer det lite extra, tycker jag..:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: