Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Träff nr 2 i bokcirkeln

Kategori:

Ikväll träffades vi för andra gången i vår bokcirkel. Vi träffades denna gång på Rådhuscaféet i Skövde, eftersom vi sedan skulle gå vidare på "mingelkväll" på Akademibokhandeln.

Vi hade läst Hungerspelen av Suzanne Collins, som vi alla var rörande överens om att den var skitbra, på ren svenska. Vi gillade att språket var rakt och enkelt, och vi hade alla blivit som uppslukade av den, och även känslomässigt berörda, genom att vi levde oss in så i berättelsen.

Berättelsen ställer också så många stora frågor på sin spets, och "man"/vi har verkligen reflekterat över hur vi skulle reagera/agera i liknande situationer som de huvudpersonerna ställs inför.
Hur långt skulle Du vara villig att gå för att beskydda en familjemedlem? Rädda ditt eget liv? Någon du har träffat tidigare, men bara känner ytligt? En främling?

Dagens citat: Denna typ av "uppgifter" gör att man läser även skönlitteratur med mer eftertanke och kritiska ögon, vilket gör läsupplevelsen mycket större!

Till nästa gång bestämde vi oss för att läsa båda de böcker som är kvar i Suzanne Collins trilogi; Fatta eld och Revolt. Detta på grund av att vi konstaterade att vi nog inte skulle klara av att sluta läsa efter bok nr 2, när vi har den tredje boken hemma..;)

Vi bestämde också att när filmatiseringen av Hungerspelen kommer på bio så ska vi gå på den ihop, som en kringaktivitet i vår lilla cirkel!


Bokleverans!!

Efter att vi diskuterat Hungerspelen och fikat på Rådhuscaféet var det dags att bege sig till Akademibokhandeln, och deras mingelkväll. När vi kom dit (5 (!) min för sent...) var det stora järnjalusiet nedfällt för ingången, och eventet hade redan börjat...:( 
Jaja, vi kunde ju inte bara ge upp och gå hem, utan vi knackade/bankade på jalusiet tills en i personalen upptäckte oss och kom och öppnade. En aning retligt, men vad ska man göra..?


Först ut var författaren Kristina Appelqvist, som berättade om sin tredje bok om universitetet i Skövde och sitt författarskap i allmänhet. 

       
Efter detta var det en representant från Bonniers förlag, som presenterade några av de nyheter som släppts på förlaget i dagarna. Han lyfte fram vitt skilda böcker och presenterade dem alla på ett roligt och intresseväckande sätt, som gjorde att man fick lust att läsa dem alla!


Efter dessa båda presentationer var det dags för mingel och shopping. Vi som var på plats fick 20% rabatt på alla inköp, så det var ju lite extra trevligt :)


Givetvis så gjorde även jag några fynd, dessa böcker har jag gått och tittat/funderat på länge, så nu var det dags att slå till!

Sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig kväll, i underbara bokälskares sällskap!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: