Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

HLR, brandskydd och patientsäkerhet

Kategori: Jobbet

Idag har vi haft genomgång av HLR, brandskydd och lite allmänt patientsäkerhetsgenomgång på jobbet.



Vi fick börja med att se en film och träna på att få bort övre luftvägshinder. Tyvärr måste jag erkänna att stackars Dennis här på bilden hade dött flera gånger om, om han hade varit i mina händer när han satte i halsen..:(
Jag får vara nöjd med att jag flera gånger har klarat av det i verkligheten, och det är det verkligen räknas!

Efter denna nedslående övning blev det dags för lite "riktig" HLR, och även situationsanpassade övningar. Det var väldigt roligt; en stor ros till våra duktiga HLR-ansvariga, som lyckas variera och göra det roligt varje år!

Efter lunch var det dags att prata brandskydd och även lite allmänt om patientsäkerhet och personalsäkerhet. Vi hade bland annat genomgång för vad man "ska" göra när/om man blir utsatt för hot och/eller våld och vilken hjälp vi kan få när vi har en patient som visar våldsamma/hotfulla tendenser.

Sist men inte minst gick vi igenom vad man ska göra när/om det skulle uppstå en brand på avdelningen eller i vår del av sjukhuset. Vi har råkat ut för ett antal "falsklarm" genom åren (bland annat en höst när influensan härjade som värst, och brandlarmet utlöstes gång på gång av alla patienter som inhalerade så att det rök...), men jag hoppas verkligen att vi slipper "the real deal"! I spöregn gick vi i alla fall till vår yttre uppsamlingsplats, så nu vet vi alla vart vi ska ta vägen "ifall om att..."!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: