Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Obducera hästar och sticka tröjor till pinviner - Världen är allt bra konstig...

Kategori: Aktuellt

Jag läste, liksom många andra, om hästen som plötsligt föll död ner under en hopptävling. Nu har man obducerat hästen, och konstaterat att han dog av en brusten aorta. Jag kanske är känslokall nu; det är ju givetvis jättetråkigt att han dog, och jag förstår att han är värd oerhört mycket pengar, men allvarligt talat - Obducera en häst?! Get a grip!



På ett annat ställe läser jag om ett gäng damer som har börjat sticka ylletröjor till oljeskadade pinviner! De menar att tröjorna ska kunna ersätta det fettlager som "försvinner" när de oljeskadade pingvinerna tvättas. När detta lager försvinner tror damerna att pingvinerna fryser - och således behöver värmas ed stcikade ylletröjor! Helt logiskt, för pingvinerna är ju inte rustade att klara kyla, eller hur var det nu..?
Som väntat är "pingvinexperten" en smula frågande och kritisk till detta tilltag; "Om pingvinerna fortfarande är kalla och våta efter att man har tvättat dem så har man inte gjort på rätt sätt."... Någon som har funderat på att torka pingvinerna efter att man tvättat dem???

 

Vad sägs om att sticka tröjor till hemlösa eller fattiga, om man nu vill göra en insats, och tycker om att sticka???

Kommentarer

  • Malka säger:

    Tänkte automatiskt att obduktionen har något med försäkringsbolaget att göra, men visst är det sjukt att vissa djur är mer värdefulla än andra djur och definitivt än andra människor.

    tanterna och deras tröjor låter ju som missriktad vänlighet. Vad händer när pingvinen hoppar i vattnet och kommer upp med en blöt tröja mot kroppen. Den kommer ju knappast torka. Och tänk om den fastnar i något? Och vilken plåga och känsla av instängdhet för ett vilt djur att ha något om kroppen så! Håller med dig: sticka tröjorna till folk istället!

    2011-11-16 | 08:41:36
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: