Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

7X - Lika barn leka bäst

Kategori: Film

I ett vanligt svenskt lägenhetsområde ligger sju ungdomars öde i händerna på ett vuxensamhälle som glömt bort dem. Drömmar och en önskan att "få vara med" tar dem igenom en maktlös tillvaro som är fylld av mobbing, misshandel och sexuella trakasserier.

När en av dem en dag hittar en pistol sätts starka krafter igång; med pistolen följer en känsla av styrka, makt och hämndbegär. Vem av ungdomarna kommer att bli först med att avfyra pistolen, vem använder den först mot en annan människa och kan det här sluta annat än illa..?



7X är en alltigenom mörk film, som handlar om hur livets olika vändningar kan leda fram till de mest ödesdigra konsekvenser.

Jag fick mycket tidigt i mitt yrkesverksamma liv, när jag arbetade inom psykiatrin (bland annat på rättspsykiatrisk avdelning) lära mig att det är inte människan som är ond, utan hennes handlingar, och det är således dem vi ska fördöma, och inte den människa som har utfört dem. Detta är något av temat i denna film, och något som vi alla behöver påminnas om i dessa dagar...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: