Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Workshop: Unilabs

Kategori: Jobbet

Vi har på jobbet regelbundna workshops, med externa föreläsare inom olika ämnen. Igår var det en Biomedicinsk analytiker (BMA) från Mikrobiologen som var inbjuden. Hon gick igenom viktiga saker att fylla i på remissen till mikrobiologen, samt nyheter som de är på väg att börja med eller nyligen har börjat med.

Hon gick även igenom vad PCR innebär, "Som man frågar får man svar..." och berättade att vi är välkomnat att komma till dem på auskultation, även om vi redan har varit där förut..:)


Fina Dessan lyssnar intresserat på informationen.


Multiplex- Det nya odlingsmediet från företaget Copan.


Eftersom detta är vad vi arbetar med hela dagarna satt hela arbetsgruppen med spetsade öron, för att inte missa något av den viktiga informationen vi fick.

Eftersom det var en Workshop så kunde vi också passa på att ställa de frågpr vi har undrat över. Vi fick bland annat veta att det enda prov till mikrobiologen som egentligen är urakut är HSV 1 & 2  med frågeställningen Herpesencephalit? De skickas akut med taxi till Göteborg, och analyseras där. Det är dock viktigt med kommunikationen, dels med taxichauffören, så att han går in till viruslab med provet, men även att man ringer ner till viruslab i Göteborg, så att det finns någon där som möter taxichauffören, och står beredd att analysera provet.

Våra doktorer kan ju även ordinera andra specialprover för urakut transport med taxi till något av labben runt om i landet, och då är det ju viktigt att man tänker på kommunikationen, så att man inte bara skickar iväg provet, och det inte finns någon BMA ttillgänglig som kan analysera det...

 

Det  var en väldigt intressant och givande Workshop!

Kommentarer

  • Catrin säger:

    Härligt med dessa workshops som 22:an är noga med att erbjuda! Saknar dem, de är verkligen utvecklande.

    2011-01-21 | 10:17:21
  • Maritha säger:

    Ja, och från i höstas har vi börjat en ny satsning med att en gång i månaden bjuda in externa föreläsare till dessa workshops- jättekul!

    2011-01-21 | 16:51:17
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: