Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Besök på vårdcentralen

Kategori: Sjukvård

Idag besökte jag, mot alla mina principer, VåC för min bronkit. Läkaren där konstaterade snabbt att jag har en laryngit, dvs en infektion/inflammation i struphuvudet och stämbanden samt en pleurit, dvs en inflammation/infektion i lungsäcken, men när han lyssnade på lungorna kunde han inte med säkerhet säga om det utvecklats till en lungflammation eller ej.

Detta, i kombination med mina andningsbesvär och min puls på 145 samt mitt jobb, där jag ju exponeras för diverse små kryp, gjorde att han ringde till infektionsmottagningen och pratade med vb infektionsjour, för att höra vad han hade för goda råd.

Denna heldag på VåC resulterade i att jag gick hem med antibiotika (Amimox), två sorters hostmedicin (Mollipect dagtid och Coccillana till natten, för att få sova) samt Pulmicort att inhalera, för att försöka att lokalt minska inflammationen i struphuvud samt stämband. Dessutom ska jag vid behov ta min vanliga Bricanyl, för att vidga luftrören ytterligare.

Detta borde väl hjälpa till att bekämpa de små krypen som har intagit min kropp?!

Tillägg: Fick just ett telefonsamtal, där jag fick veta att en person som jag med 99% sannolikhet har smittat har fått provsvar att han har Influensa A, H1N1, Alias Den Nya Influensan, Alias Svinifluensan.
Det är alltså antagligen den lilla rackaren som har spökat i mina luftrör de senaste dagarna, och försökt hindra mig från att andas?? Nu är det krig i tomteskogen!

influenza a h1n1 virus Influenza A (H1N1): new and official name of swine flu virus, according to the WHO

Kommentarer


Kommentera inlägget här: