Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vilken julklapp!

Kategori: Jobbet

Vi som är anställda på Skaraborgs Sjukhus (SkaS) fick för några veckor sedan veta att vi ska spara 100 miljoner kronor kommande år. Hundra. miljoner. kronor. Jag kan inte ens fatta hur mycket pengar det är!!! Som jämförelse fick jag höra att en medicinavdelning på ett av de mindre sjukhusen som ingår i SkaS kostar ca 50 miljoner/år att driva, då börjar man mer påtagligt att inse exakt hur mycket pengar det handlar om; deras avdelning skulle kunna stängas helt och hållet, och vi skulle ändå bara ha sparat hälften av vårt beting!

Som extra grädde på moset så här i juletider så fick vi dessutom läsa i lokaltidningen härom veckan att personalen på hela SkaS kommer att vara tvungna att ta semester i tre perioder; juni, juli och augusti. Tänk på saken; vem vill ha semester från första juni, när varken maken/sambon eller vänner är lediga, och barnen inte ens har sommarlov än?! Lika illa blir det för dem som har semester i augusti, eftersom skolan börjar en bit in i augusti, och de flesta arbetsplatsers semestrar är slut för länge sedan- Vem vill då gå omkring själv i sta'n, och bitterljuvt tänka tillbaks på varma semesterdagar tillsammans med familjen?!

Våra chefer kom i alla fall med några positiva nyheter; ingen fast anställd personal på vår klinik kommer att vara tvungen att sluta, utan alla kan vara säkra på att ha kvar sina arbeten under kommande år. De personer som går i pension nästa år kommer också att kunna ersättas med ny personal, även om det inte blir fullt ut i tjänstgöringsgrad. Tack vare att vår ekonomi i dagsläget befinner sig i balans så kommer vi inte att behöva jobba lika hårt som somliga andra för att klara av vårt sparbeting. Jag är dock säker på att det kommer att märkas...

Vilken tur då, att jag har världens bästa arbetskamrater, och aldrig skulle drömma om att byta jobb, tack vare er! <3

Kommentarer

  • Malka säger:

    Semesterprrioderna är verkligen skit! Helt värdelöst! Hos oss går det runt en icke-facklig protestlista. Det känns inte som om de värdesätter personalen utan vi ska bara vara tacksamma.

    2011-12-20 | 23:31:12
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Det går runt en lista på KSS också, men frågan är hur mycket det hjälper..:(

    2011-12-21 | 09:06:47
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Malka säger:

    Förmodligen inte alls, men det känns skönt att markera att det inte är ok.

    2011-12-23 | 07:14:20
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: