Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Rekordstraff för djurplågeri

Kategori: Aktuellt

Läser att en man utanför Stockholm nu dömts till ett år och tre månaders fängelse efter att ha torterat och slutligen dödat sin hundvalp. Det var i slutet av mars i år som några förskolebarn hittade valpen i en sopsäck, med blodiga plastpåsar hårt virade runt huvudet. Valpens kropp var täckt av gamla och färska skador, och det kom snart fram att valpens 22-årige ägare hade torterat valpen under hela dess 6 månader långa liv. Mannen har nu dömts till ett rekordlångt straff i Södertörns tingsrätt, på grund av att ägaren under lång tid visat stor hänsynslöshet, och utsatt den stackars valpen för stort lidande.

Ägaren hängde upp sin sex månader gamla hundvalp i en handdukstork och slog den. Tikens kropp hittades av en grupp dagisbarn. Mannen har erkänt att han dödat hunden.

Ärendet ses som prejudicerande eftersom ingen tidigare dömts till så långt fängelsestraff för djurplågeri, och kammaråklagare Jakob Holmberg utesluter inte att straffet skärps. Maxstraffet för djurplågeri är två års fängelse.

Bra jobbat Holmberg; det ska straffa sig att vara så grym mot djuren!!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: