Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Bra Gert!

Kategori: Eftertanke

På vägen hem från Falköping så lyssnade jag på Gert Fylking, i Gerts värld på RIX FM. Kvällens tema var intressen och hobbies, och en 20-årig kille som ringde in berättade att hans intresse/hobby var att dricka öl. Gert undrade då om det främst handlade om att dricka mycket öl, eller om han samlade på olika sorter eller något sådant. Svaret blev att hobbyn var att dricka mycket öl, och när Gert då försökte säga åt killen ifråga att dhan borde sluta med det, då det har en mycket negativ baksida blev svaret bara att "Det kan ju vara mysigt på parkbänken en sommardag också!" Gert markerade då mycket skarpt att detta inte var någonting att skämta om, utan förstör livet för mor, syskon, vänner och alla andra i närheten. Gert berättade då att han vet detta av egen personlig erfarenhet, eftersom hans syster söp ihjäl sig.

Bra gjort Gert! Det verkade som att dina egna erfarenheter i ämnet gjorde större intryck på kille än allmänt prat om att det inte är bra att dricka för mycket. Förhoppningsvis så var det just det som behövdes för att ändra hans riskbruk!



Alla borde tänka till när det gäller alkohol (och andra droger också, för den delen!); det finns en baksida, som inte alls är rolig, häftig eller glamorös, utan bara skitig, ledsam och deprimerande!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: