Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Patientsäkerhetsdag 101015

Kategori: Jobbet

Igår var det dags för SkaS Skaraborgs sjukhus) stora Patientsäkerhetsdag, och jag och Eva-Lotta hade det stora "äran" att presentera Fallprocessen, som vi jobbat med i 1,5 år inom ramen för Genombrott plus/Green beltprocessen, men totalt sedan 2005. Vi har varit bortskämda med att Morgan har skött våra presentationer, men han har nu "gått vidare" och blivit enhetschef för en större enhet, och har inte samma tid att lägga på projektet längre. Närvarande på patientsäkerhetsdagen vara alla chefer på SkaS och även i VG Regionen som helhet; bla närvarade sjukhusdirektören, VG regionens övergripande chef och andra (nästan) lika högt uppsatta damer och herrar, så det var kanske inte så konstigt att vi var en aning nervösa inför denna presentation...
Hur som helst så gick det faktiskt riktigt bra; vi fick många frågor och mycket beröm efteråt :)

Nu hoppas vi bara på att få ett utökat uppdrag, så att vi kan få sprida vår kunskap/ vårt projekt över hela Skas, och inte vara begränsade till Medicin/Psykiatri-divisionen + GOA (Geriatrisk, Ortopediak Avdelning)!
Oavsett om vi får det eller inte så kommer vi att fortsätta att hålla våra träffa för alla fallombud på MP, för att inspirera och entusismera dem, och hålla det fallförebyggande tänkandet levande :)

En rolig följd av vårt arbete var att nuvarande chefen för vår division- MP sade att från årsskiftet 2010/-11 så kommer det vi i processgrupperna har arbetat med under året att föras in i SkaS styrkort, så man ska arbeta på det sätt vi har arbetat fram över hela sjukhuset, i hela Skaraborg från årsskiftet, så det låter ju lovande även för vår del :)


Vår fina poster :)


Nuvarande chefläkare Stellan Dahlin och Anders Hagman...


... tackade för sig på ett lite skämtsamt sätt och lämnade med varm hand över till Ulla och Ulf.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: