Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Extrapass på MAVA

Kategori: Jobbet

Som en del av er vet så började jag min "karriär" som sjuksköterska på MAVA, innan jag flyttade över till infektion. Därför är det alltid lite kul att kunna gå dit och jobba ett extrapass ibland. Det fungerar som så, att MAVA (Medicinsk AkutVårdsAvdelning) har en extra sida med patientrum som de kan öppna upp vid behov, om/när patientflödet är högt. Patientflödet har varit högt hela våren, och MAVA har haft sin extra färg öppen till och från i hela tio veckor nu, vilket jag och andra med mig tycker verkar tyda på någon form av systemfel och/eller planeringsmiss, men det är ju en annan fråga...

Hur som helst, när MAVA har "extraöppet" så får övriga medicinavdelningar + infektion hjälpas åt och turas om att bemanna den sidan, och ikväll var det min tur att gå dit och jobba. Eftersom jag blev extrainkallad med kort varsel så får jag kvalificerad övertid, och det sitter ju aldrig fel med lite extra i lönekuvertet..:)
På MAVA bedriver man ju, av ganska uppenbara orsaker (såsom annan specialitet och helt annat patientklientel) en helt annan typ av vård än vi gör på infektion, och det är ju alltid roligt att göra lite annat, och vidga sina vyer!
Kvällen var förhållandevis lugn, jag hade 5 (6) inskrivningar av nya patienter på min sida, men ingen av dem var särskilt dålig, så jag hann ändå i lugn och ro prata med dem och göra det jag skulle.

Nu väntar (så vitt jag vet) hela fem dagars ledighet- snälla Catrin var bokad i helgen, så jag kunde ta ledigt :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: