Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Akupunktur - första gången

Kategori: Kroppen

Idag var jag för andra gången hos min nya sjukgymnast, Lisa. För första gången fick jag prova akupunktur. Det var spännande, och faktiskt riktigt skönt! I början sätter hon inte lika många nålar, snurrar inte på dem lika många gånger och låter dem inte sitta så länge, så allt det kommer att trappas upp, tills vi hittar den "dos" som är lagom för mig. Hon berättade i alla fall att hon både satte fler nålar och lät dem sitta längre än hon brukar göra första gången. Hon fick snurra ganska länge på dem innan jag protesterade, men hon gjorde det bara en gång, så att vi inte skulle "överdosera" första gången.

Så här på kvällen efter kan jag konstatera att jag sluppit alla "biverkningar" i form av extrem trötthet, illamående och triggad smärta som är vanliga. Jag var väldigt trött precis efteråt, men det kan ju lika gärna ha berott på den tidiga morgonen, och gick över efter att jag sovit en stund. Ett lätt illamående kände jag av, men absolut inget outhärdligt.

Det ska bli riktigt spännande att se hur det går, nu ska jag få akupunktur två gånger i veckan i tre veckor innan vi ska göra en utvärdering och bestämma hur vi ska lägga upp fortsättningen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: