Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

"Lekfull" bilförare orsakar bilolycka

Kategori: Det dagliga livet

När vi just hade varit och hämtat R, och skulle åka hem till mor & far, så mötte vi en bil som i hög hastighet (50-60 km/h) skulle leka lite, och sladda på väg ut ur rondellen. Han hade dock gjort en "liten" missbedömning när det gällde hur fort han körde och hur halt det var, så han förlorade kontrollen över bilen, som snurrade runt helt, slog i trottoaren- gick över på andra väghalvan och upp på den trottoaren för att där slå i fronten i en gatulykta som stod på en refug utanför rondellen så att hela framskärmen lossnade och flög iväg! Inte nog med det; när bilen kanat iväg en bit välte hela gatulyktan, och lade sig tvärs över hela vägen!

Bilen med den "lekfulle" föraren kanade under tiden fortfarande bakåt, och kvinnan som körde bilen som kom bakom honom hade tur; lyktstolpen landade bara ca en halvmeter framför hennes bil! Hon klev ur bilen för att prata med föraren som hade orsakat olyckan, men innan hans bil ens hade slutat kana så börjar han gasa, och backar iväg i en oerhörd fart längs med Danska vägen i Falköping!!! Han tar sig inte ens tid att vända bilen, utan försvinner som en pil utom synhåll!
Min enda tänkbara förklaring till det är att han var påverkad, och med största sannolikhet redan känd av polisen också. Kvinnan i den andra bilen stod först bara och gapade när hon insåg att han backade iväg, men sedan hade hon sinnesnärvaro nog att snabbt som atttan plocka upp sin telefon och ringa, jag förutsätter att det var till polisen.

Vi hade en oerhört tur i detta; det hade räckt att vi hade kommit någon sekund tidigare för att även vi skulle ha blivit påkörda. Nu blev vår spontana första reaktion skadeglädje över att han skulle "leka", men så totalt missbedömde hela situationen. Innan jag såg att han försvann som en raket hade jag velat se om han var skadad, men jag får väl förutsätta att skadorna var lindriga, eftersom han i alla fall klarade av att avvika från platsen i en sådan hastighet att vi andra knappt hann reagera... Jag hoppas dock att han inte hade några passagerare som råkade illa ut! Själv lär han väl vara en aning mörbultad ikväll och imorgon, med tanke på den hastighet han höll, och de kraftiga smällar han råkade ut för innan han kom på rätt kurs igen.

Det ska bli spännande att läsa i morgondagens tidning hur det har gått; om de har fått tag på den "lekfulle" bilföraren eller om han lyckades backa ifrån även polisen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: