Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Julfirande i Halna

Kategori: Det dagliga livet

På julaftons förmiddag var det dags att bege sig till Halna för att fira jul med svärmor Anette, hennes man Dick och hans barn samt mor och fästmannens syster Helena som var uppe i västergötland från Malmö.

Anette och Dick bor i en sekelskiftesdröm, som de har renoverat med varsam hand i tidstypisk stil.

   

Till julmiddagen fick vi alla varsitt uppdrag, som vi helst skulle genomföra så obemärkt som möjligt; Andreas skulle till exempel ta mat från andras tallrikar och jag skulle säga ordspråk, men ändra lite på dem. Detta fick till resultat att jag plötsligt hasplade ur mig underligheter som "I mörkret är alla katter orangea", när Anette lockade på Teal'c eller "Tänk på de tjocka barnen i Afrika!", när Andreas tog en köttbulle från Elins tallrik... Linnéa tyckte inte att jag var så duktig på ordspråk..;) Dick hade fått i uppdrag att rimma, Helena skulle prata skånska, eftersom hon ganska nyligen har flyttat till Malmö, och Linnéa skulle hänvisa till hur de brukar göra på SCA, där hon har fått jobb, och som grädde på moset brast Anette med jämna mellanrum ut i ett "Det tycker jag är det bästa med julen!" Behöver jag säga att det blev en lite annorlunda, men väldigt rolig julmiddag?


Man får ju inte missa Kalle Anka...


Elin och Helena poserar.


Lekdags: Elin ska försöka lista ut hur farmor Selvis lek/trick går till.


De söta systrarna Lindh undrar vad som finns i paketen...


Tomtefröken Linnéa delade ut julklapparna. Alla hade rim, bäst var Elvira och Robin, som hade gjort låtar av sina och spelat in dem på CD!


Det allra största paketet gav Robin till farmor Selvi.


Anette fick en sifon, som vi yngre fick lära oss är en gammeldags kolyremaskin.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: