Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Gordon Ramsays rabarber crumble

Kategori: Recept

En lite annorlunda och jättegod rabarberpaj!

Gordon Ramsays rabarber-crumble

Ingredienser:
6 portioner

750 gram rabarber
3 äpplen
1 msk flytande honung
2 cm färsk ingefära
1 tsk kanel
2 msk röd saft light eller cassis
50 gram hasselnötter
150 gram smör, osaltat
2,5 dl vetemjöl
2 msk farinsocker

Tillagning:

1) Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och skär dem ungefär lika stort. Småkoka rabarber och äpplen med en smörklick i en rymlig gryta.
2) Tillsätt honung, ingefära, kanel och cassis. Låt rabarbern koka mjuk men inte till puré. Det mesta av vätskan ska koka bort.
3) Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort det mesta av skalen och hacka nötterna rel. grovt.
4) Värm ugnen till 200 grader.
5) Gör crumblen, smuldegen. Blanda mjöl, smör, farinsocker och hasselnötter med en gaffel eller med fingrarna till en smulig massa.
6) Häll upp rabarberkompotten i en ugnsfast form. Toppa med crumble och grädda i 25-30 minuter tills smuldegen fått fin färg. Servera ljummen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: