Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Det här med humor...

Kategori: Debatt

Det här med humor kan ju vara ett känsligt kapitel; vi har alla olika åsikter om vad som är roligt och vad som är övertramp. Det kan vara nog så knivigt när man står öga mot öga med den som skämtar, men än svårare är det ju då att tolka en skriven text; är den avsedd att vara ett skämt eller inte? Tolkar jag det jag läser som ett skämt, eller blir jag illa berörd av det jag läser? Har alla i ett internetforum samma avsikt med det de skriver, eller menar några faktiskt allvar med det de skriver, men skyler över det med en smiley, för att de innerst inne vet att majoriteten inte delar deras åsikter?

Terri Eriksson skriver en krönika på ämnet på Aftonbladet.se.
Hon påpekar det vi alla egentligen vet, men alla kanske inte alltid tänker på, nämligen att det vi lägger ut på nätet finns kvar där.

"Därför är det olämpligt för läkare att bedriva hatkampanjer på Facebook mot kammaråklagaren Elisabeth Brandt (angående fallet med den dråpmisstänka läkaren på Astrid Lindgrens Barnsjukhus). Eftersom den dag jag kollar upp min läkare på nätet är det klart o-bra om jag hittar inlägg där min läkare framstår som elak, dumdryg och ogenomtänkt.

Den dag jag ska anställa någon kommer jag att tänka mig för både en och två gånger innan jag är redo att betala ut lön till en kille som har varit med i en grupp som vill kalla våldtäkt för överrasknings-sex."

"Killar: tänk om. Tänk rätt. Och inse för en gångs skull att Facebook inte är ett slutet sällskap utan totalt transparent. Alla kan se vad du skriver i en öppen grupp. Och de ni skriver placerar er i samma liga som fulla svettiga farbror Torgny som drog högljudda Benny Hill-skämt och som ni föraktade på släktkalasen. "

Kommentarer


Kommentera inlägget här: