Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Att njuta av ledighet

Kategori: Det dagliga livet

Jobbade i lördags natt, en arbetskamrat ville byta för hennes barn skulle spela SM i innebandy. Gårdagens spenderades i en dimma, som vanligt när man har jobbat natt; man kvicknar inte till förrän framåt kvällen igen. Det var i alla fall skönt att bara jobba en natt, och inte tre eller fyra, som vanligt.

Idag har jag varit helledig, och verkligen unnat mig att vara just det; inte gjort något särskilt, utan bara sovit ut, läst, tittat på film osv osv. Jag tror att många, framför allt tjejer har väldigt svårt att koppla av och bara vara, men jag har lärt mig den hårda vägen att det är oerhört viktigt att lyssna på vad kroppen behöver, och regelbundet avsätta tid för återhämtning.

Ikväll åkar jag till Landvetter och hämtar hem Andreas! Läste att det är snöoväder runt om i Europa, så att flyg från bland annat Paris (som är en av hans bytesorter) är kraftigt försenade, men vi får hoppas att det har lugnat ner sig tills ikväll!

Imorgon blir det bara möten. På förmiddagen ska jag och Helena planera vårt seminarium/laboration som vi ska hålla på högskolan, och samordna det med vad Robert från Vårdhygien har tänkt ta upp. Vi har redan förberett ganska mycket av power point-presentationen, men jag har en känsla av att vi kommer att få ändra ganska mycket... Jaja, vi har fortfarande relativt gott om tid på oss!
På eftermiddagen blir det SkaS-övergripande genombrottsprojekt i fallförebyggande arbete. Vi har ju jobbat ganska mycket med det inom medicin, infektion och psykiatrin de senaste åren, men nu ska vi engagera även kirurgen och ortopden. Vet ärligt talat inte exakt vad projektet kommer att gå ut på ännu; det är första gången imorgon...

Har varit förkyld några dagar, och har nu tendens till näsblod (kronisk nästäppa + förkylning= ingen bra kombination...), hoppas att det inte blir värre...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: