Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Värme=Fästingar=TBE

Kategori: Sjukvård

Att våren äntligen dyker upp med sin värme är tyvärr inte bara positivt. Med värmen vaknar även fästingarna till liv, och risken att smittas av olika fästingburna infektioner ökar. Den värsta varianten är ju TBE, som jag skrivit en del om tidigare år. Media blir mer och mer medvetna om denna sjukdom, och idag läste jag faktiskt en riktigt bra krönika om hur sjukdomen upplevs av den som är drabbad. Tack för den fina beskrivningen, Svante Lidén!

Det pratas och skrivs ju även mycket om vaccination mot TBE i dessa tider (eller vaccination mot fästingar, som jag läste i en annons...), men det man bör ha i åtanke är ju att TBE finns i vissa områden, och det är bara om man bor eller frekvent vistas i dessa områden och dessutom vistas mycket ute i skog och mark som man behöver vaccineras.
Det finns ingen anledning att vaccinera sig om man inte vistas i ett riskområde, eller om man inte brukar vara ute i skog och mark. Följer alla dessa enkla råd så kommer vaccinet säkert att räcka i år!
Dessutom är det ju en aning sent att börja tänka på att vaccinera sig nu, eftersom man bör ta den andra sprutan vid den här tiden på året, för att få bästa möjliga skydd.


Att den här lille rackaren kan ställa till med så mycket...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: