Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

8 tips för att nå din målvikt

Kategori: Kroppen

Det finns otaliga tv-program, dieter och tips på hur man ska göra för att gå ner i vikt. Viktklubb.se har samlat de åtta gyllene reglerna som är allt du behöver för att lyckas.


1. Gör det tillsammans med någon.

Stöd och uppmuntran hjälper de flesta att nå sina mål. Styrkan av att vara flera gör också att du inte kan fuska. En träningskompis eller ett internetforum kanske är vad som passar just dig.


2. Tänk på din attityd!

Försök ha folk omkring dig som ger dig motivation och energi i stället för tar den. Se också till dig själv. Med negativ energi är det svårare att lyckas. Därför gör du bäst i att omge dig med positiva personer och tankar. Tänk positivt för goda resultat!


3. Det är inte alltid enkelt.

Du kommer inte att se resultat på vågen varje gång. Det går upp och ner i vikt ibland - hur mycket man än kämpar. Att tappa i vikt är inte lätt. Självklart handlar det om att du måste göra av med fler kalorier än du stoppar i dig. Men trots det så syns det inte alltid på vågen. Det är klart att det är frustrerande. Det enda du kan göra då är att acceptera det och fortsätta kämpa så kommer till slut förändringen. Ha tillit i dig själv och vad du kan göra. All förändring syns heller inte på vågen, utan i din hälsa, ditt humör och i dina kläder. Om inget funkar - ändra i din kost eller träning för att kickstarta din viktminskning.


4. Vikten sitter i huvudet.

Du måste träna din hjärna och din mentala sida att tro på dig själv. För om du tror på dig själv så har du bra mycket större chans att lyckas. När du känner dig otränad och ur form är det lätt att självförtroendet sänks. Men låt varje litet steg framåt mot ditt viktmål bli ett steg framåt på ditt självförtroende. Nyckeln sitter i att du måste börja. Det är bättre att försöka - och ha lite snedsteg på vägen - än att inte försöka alls.


5. Det finns inga snabba lösningar.

Det handlar om att du måste ändra din livsstil. Att bli hälsosam och ha kontroll över din vikt är inget som du ska se kortsiktigt på. Se varje måltid och varje dag som rutiner som ska fungera långsiktigt.


6. Det är inte alltid lätt.
Du kommer att få jobba hårt för att det är dina sedan länge inlärda vanor som du ska bryta för att nå dina mål - och sedan fortsätta leva hälsosamt. Bästa sättet att nå dit är att satsa helhjärtat.


7. Ha roligt!

Om du tycker att din motionsform är ensidig och tråkig kommer du troligtvis att tappa lusten. Tänk bortom traditionella träningsformer och hitta på egna utmaningar för att bryta mönster och få ny energi. Cykla, vandra, spring i rulltrappor, hoppa hopprep med barnen - gör något annorlunda ibland.


8. Uthållighet är nyckeln.

Det handlar om att låta hälsosam mat och motion bli en del av ditt dagliga liv - att inte ge upp, även när du möter motgångar. Det gäller att tänka långsiktigt. Det spelar ingen roll hur långt bort, eller nära, du är till ditt mål - eller om du redan nått dit - håll fast de hälsosamma vanor som du lär dig under tiden.

Träna tillsammans med en kompis så blir du motiverad, får po

Jag tycker att det var riktigt bra tips!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: