Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

En ny livsstil...

Kategori: Projekt livsstil

Jag har börjat med en ny vana!
Efter varje arbetspass (med undantag för om det ösregnar) har jag börjat ta en promenad runt Karstorpssjön innan jag åker hem och sover (jag jobbar mest natt). Det är verkligen en fantastiskt härlig och uppiggande vana!
På morgonen är luften hög och klar, jag njuter av naturen med alla sinnen, ett extra plus är det att inte så många har vågat sig ut ännu, så man är nästan själv i skogen. 
Det enda negativa är att jag nästan blir lite för pigg, så jag har svårt att somna när jag kommer hem. Det är lätt avhjälpt med en timmes tittande på något inspelat på DVD, gårdagens Smallville brukar vara det optimala!
Det här är en vana jag ska fortsätta med; den ska bli grunden i min nya livsstil!

I tisdags kväll när jag nyligen hade gått på mitt nattpass kom de kollegor som hade sprungit vårruset förbi jobbet på väg hem. De ar alla glada och sprudlande; man behövde inte vara något geni för att lista ut att de hade haft en fantastisk dag... de hade redan bokat in nästa lopp: blodomloppet den 20 augusti.
Deras reaktioner fick mig att bli riktigt sugen på att ta tag i det hela och börja jogga nu; på tre månader borde jag väl ha tränat upp mig så att jag orkar jogga 5 km?! 
Man blir ju alltid mer motiverad av att ha en morot framför sig, att ha någonting att träna till... Det tål att tänkas på!

Vårruset

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Jag vill också springa blodomloppet.
    Och det är klart att du kan träna upp dig att springa fem km på en sommar om du är flitig och börjar lugnt och sansat (så att du inte skadar dig det första du gör). Kör på säger jag =)

    2008-05-18 | 13:34:21
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se

Kommentera inlägget här: