Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Tjejsnack v. 38

Kategori: Tidsfördriv

Yrken/karriär
  • Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
    Arbetar som sjuksköterska på infektionskliniken.

    Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
    Tycker att jag har världens bästa yrke; man kan jobba inom så oerhört många vitt skilda områden, så det finns ingen risk att tröttna!
    Just infektionssjukvård är stimulerande därför att det många gånger är ett detektivarbete Det är många gånger som man inte vet vad felet är när patienten blir inlagd, utan man får använda sin fantasi och slutledningsförmåga, och ha en stor portion tålamod medan man väntar på att alla odlingssvar ska komma in.
    Dessutom så har vi ju patienter som egentligen tillhör alla olika specialiteter, fast de för tillfället har råkat få en infektion; det kan vara kardiologi, ordtopedi, lungmedicin, kirurgi osv osv...
    Många gånger så visar det sig i slutändan att patienten inte ens hade någon infektion, utan det var en cancer eller en reumatisk sjukdom som var orsak till att patienten mådde dåligt och hade feber!
    Detta innebär att jobbet sällan eller aldrig blir tråkigt!

  • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
    Stortrivs på avdelningen och med arbetskamraterna!
    För övrigt se föregående fråga.

  • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
    Inget särskilt, vad jag kan minnas.
    Har alltid varit väldigt realistisk, och har aldrig haft några orealistiska önskedrömmar när det gäller yrkesval )eller något annat, för den delen...); jag har alltid sett till att infria mina drömmar!

  • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
    Det finns oändliga möjligheter!
    Det är oerhört viktigt att man kan utvecklas inom sitt yrke; det måste inte nödvädigtvis handla om att "göra karriär", men man måste kunna växa, och lära sig nya saker!

    image108

Kommentarer


Kommentera inlägget här: