Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Fortfarande förkyld..:(

Kategori: Det dagliga livet

Det är nu ca två veckor sedan jag blev förkyld för andra gången i höst, och det verkar aldrig ge med sig!
Har fortfarande feber till och från, och näsan rinner som en öppen kran. Detta är dock inte det värsta; det allra värsta är den enorma tröttheten som det för med sig!
Det är väl de sammanlagda sjukdomstiderna som tar ut sin rätt; först ca en månads svår förkylning, och jag hann ju knappt återhämta mig ordentligt innan jag hade fått nästa.

Gick till jobbet igår kväll, men insåg ganska snabbt att det inte skulle fungera att gå dit idag; jag var kallsvettig och helt slut efter bara någon timme, och då var det en riktigt lugn kväll!
Kommer att sjukskriva mig imorgon också, så hoppas jag att jag mår bättre på onsdag, så att jag kan jobba då.

Jag hatar verkligen att sjukskriva mig; får alltid så dåligt samvete, och går och tänker "Jag kanske hade klarat av att jobba trots allt..." hela dagen. Men det är ju faktiskt inte bara mig det handlar om; jag ansvarar ju för människor, som dessutom redan är sjuka. De behöver inte alls smittas av ytterligare en sjukdom medan de är inlagda på sjukhus!



                             förkyld?


Vi ska börja spela innebandy med jobbet varje torsdag, så igår var jag och köpte en fin klubba. Hoppas att jag mår tillräckligt bra för att kunna vara med på torsdag!


                      innebandy-60


På fredag bär det av till Lübeck, på en resa som personalklubben anordnar. Det ska verkligen bli roligt, jag har aldrig varit i Lübeck. Hoppas att de har börjat julskylta; jag längtar efter advent och jul!


                      Bild som visas tillsammans med nyheten


För övrigt så hade jag ingen aning om att Britney Spears har ADHD; man lär sig något nytt varje dag, och just det här får ju vissa bitar att falla på plats...

                                    Britney Spears

Kommentarer

  • Maria säger:

    Angående ditt inlägg 30 september:

    1. Du klagade på att vissa inte använder plastförkläde på jobbet. Min fråga handlar kanske inte om det här. Jag är en tjej som går första året på Omvårdnadsprogrammet. Jag ska snart ut på min första praktik (på sjukhus). Jag kommer förmodligen att vara tvungen att ha förkläde vid något tillfälle på praktiken. Men jag kan inte knyta, så hur ska jag göra?
    2. Varför knyter anställda inom vården alltid plastförklädet baktill?

    2007-11-19 | 20:40:33
  • Jennie säger:

    Usch, inte skoj att vara förkyld. Krya på dig!

    2007-11-19 | 21:51:29
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se
  • Lennart säger:

    Att gå på julmarknad i Tyskland är härligt. Äta en massa olika wurstar, marsipan och dricka glühwein är smaskens. Jag ska åka en snabb sväng dit i början av december.

    2007-11-21 | 19:10:27
    Bloggadress: http://trannel.blogg.se
  • mel säger:

    Vilken klubba köpte du? Hela innabandygrejen fick lite för lite uppmärksamhet tycker jag. Ett eget inlägg vore fint, med beskrivning av klubban, lokalen och laget. En bild på dig i full innebandy-gear skulle också göra susen (eller bara på klubban i värsta fall). Trogna läsare får önska, va? ;)

    2007-11-22 | 19:38:51
    Bloggadress: http://mel.blogg.se
  • C säger:

    Inte jag heller hade någon aning om att Britney har ADHD. Var har du fått veta det?

    Ang. att träna när man är förkyld kan det vara jäkligt dumt & få en att komma in i en ond spiral. Fast det vet du säkert redan. Till sist blir man sjuk bara för att man tränar. Nä, det är bättre att stanna hemma & vila. Är man bara lite snorig kan det vara okej att köra ett pass, men halsont eller feber är big no no, liksom jag heller aldrig skulle träna bara för att "nu har jag varit feberfri i en dag". Det där med att ha dåligt samvete känner jag igen, i somras var jag borta två dagar pga. hög feber & halsont, hade hur dåligt samvete som helst & tänkte hela tiden: "nämen, nu är ju min feber nere i 38, alltså hade jag kunnat jobba, jag känner nog efter för mycket, och tänk på min chef & min arbetskamrater". Dumt. =(

    Hoppas att du kryar på dig snart. Innebandy är så kul, avundas dig som får göra så roliga saker med jobbet, och Lübeck också! Vi gör inget kul ihop på mitt jobb. =( Jag får nog vara glad om jag får åka på nån trist konferens med min chef nån dag när jag egentligen hellre vill stanna hemma.

    2007-11-23 | 23:19:28
  • Maritha säger:

    Maria: Ja, förkläde lär du få använda, och du kommer med tiden att lära dig att knyta det också..;) Varför vårdpersonal oftast knyter dem i bak vet jag inte, men det kan vara för att "snibbarna" inte är långa nog att dra två varv runt midjan... För det kan ju inte vara så att vi helt enkelt är för tjocka..?

    Jennie: Nej, usch, är inne på tredje veckan nu, och hade ju inte ens hunnit hämta mig ordentligt från den förra..:( Men det är väl så man vet att det är höst?

    Lennart: Ja, det var helt klart en upplevelse att rekommendera; mysigt!

    2007-11-25 | 22:20:18
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se
  • Maritha säger:

    Mel: Klubban var rödglittrig och fin..;)
    Ett längre innebandyreferat inklusive bilder kommer så snart jag har tränat; missade ju första träningen, som vi hade i torsdags, pga den där förbaskade förkylningen! :(
    Givetvis så får alla trogna läsare önska inlägg!

    C: Det fick jag från den mycket tillförlitliga källan Aftonbladet.se..:) De skrev om att hon hade fått positivt utslag på drogtestet, men hennes agent sade att det berodde på Ritalinet som hon tar för sin ADHD. Då de inte blåste upp det som en större nyhet så trodde jag att det var allmänt känt, att det bara var jag som inte "hänger med", em så var det tydligen inte...
    Innebandyn fick jag hoppa över, satsar på nästa vecka istället; det ska verkligen bli roligt!
    I Lübeck hade vi det mysigt. Ja, det är faktiskt kul att göra lite roliga saker med sina arbetskamrater; man lär ju känna dem på ett närmare sätt när man kommer utanför den vanliga jobbmiljön.

    2007-11-25 | 22:26:12
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se
  • Maria säger:

    Hur ska jag göra innan jag lär mig knyta?

    2007-11-27 | 20:04:45
  • Maritha säger:

    Det är bara att öva, öva och åter öva! Ibland blir det fel, så att knuten lossnar, men det är bara att göra om. Du lär dig snart; det är det minsta problemet, jag lovar!

    2007-11-27 | 20:38:55
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se

Kommentera inlägget här: