Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Elöverkänslighet?!

Kategori: Debatt

Jag har en farbror som för några år sedan kom på att han är elöverkänslig.
Efter ett tag blev även den ena sonen elöverkänslig.
Nu är även frun sjukskriven pga elöverkänslighet.
De har skaffat en liten stuga ute i skogen, självklart utom räckhåll för all elektricitet. Runt deras andra "vanliga" hus, där de tillbringar allt mindre tid, har de satt upp ett flera meter högt hönsnät, som på något sätt sägs leda bort elektriciteten från huset.

Det konstiga är att det låter som om elöverkänsligheten bara blir värre och värre. Dessutom blir ju, som sagt, fler och fler personer i familjen sjuka. Jag tycker att det verkar underligt. Jag tror att risken är överhängande att de förklarar alla symtom de drabbas av med elöverkänslighet, och därmed missar om någon av dem drabbas av en allvarlig "riktig" sjukdom. Jag tror inte att barnen i längden mår bra av att isoleras så. Vilket liv ska barnen få, om de inte går i skolan, utan lever isolerade så under hela sin uppväxt? Än så länge är det bara den ena sonen som inte kan/får gå i skolan, men de två yngsta är ännu inte tillräckligt gamla, och den äldste sonen är nog för kritisk/stark för att bli så påverkad av det de säger.

http://www.hogbobruk.se/images/18.1ac5f13fce43b7c0a7fff1832/elledning.jpg

Kommentarer

 • Jennie säger:

  Det där tycker jag är mycket mystiskt. vet inte vad jag ska tro, man vill ju inte dissa folk genom att säga att dom ljuger, men det finns väl ingen forskning som bekräftar att elöverkänslighet finns eller är jag helt ute och cyklar nu?

  2007-05-29 | 22:48:35
  Bloggadress: http://khalypso.blogg.se
 • Maritha säger:

  Jag tror att det är väldigt lätt att förklara allehanda krämpor och symtom genom att säga att "jaha, nu är det någon som inte har stängt av sin telefon!" Det är ju trots allt så att man genom livet drabbas av en del saker, och allt kan inte förklaras. Såvitt jag vet så finns det inga tillräckligt stora studier som bekräftar att elöverkänslighet finns, men jag känner ju inte till alla studier... Jag tror att jag ska försöka kolla upp det här!

  2007-05-30 | 06:24:03
  Bloggadress: http://maritha.blogg.se
 • Jennie säger:

  Ja, gör det! Jag är nyfiken jag med.

  2007-05-30 | 11:34:49
  Bloggadress: http://khalypso.blogg.se
 • Madde säger:

  De känner med all säkerhet av symtom och mår naturligtvis inte bra. När det inte finns en rimlig förklaring till varför man mår som man mår känns det bättre att hitta någonting det kan vara än att leva i ovisshet. Så tror jag i alla fall:) Läste det här igår http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,1072080,00.html

  2007-05-30 | 19:01:22
  Bloggadress: http://mintto.blogg.se
 • Maritha säger:

  Jag har också läst den artikeln.
  Jovisst är det sannolikt så, att man vill ha en förklaring till att man inte mår bra, och hittar man då en "diagnos" där symtomen stämmer så anammar man väl det, och känner efter om man inte har några andra symtom som finns med också... De har ju provat på allehanda saker tidigare, såsom levande föda o.dyl. Nu är det dock elallergi som gäller för hela slanten... Jag skiter ärligt talat i de vuxna, även om de så klart inte mår bra, men jag är mest orolig för barnen! Det känns som om de får en snedvriden bild av verkligheten...

  2007-05-30 | 20:48:02
  Bloggadress: http://maritha.blogg.se
 • Madde säger:

  Ja isolering är absolut inte bra för någon, allra minst för barn! Det är ju lite svårt att utvecklas till en normalt fungerande vuxen i en stuga i skogen... Socialiseringsprocessen avtar ju lite om man säger så!

  2007-05-30 | 21:00:24
  Bloggadress: http://mintto.blogg.se

Kommentera inlägget här: