Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Sprutbytesprojekt och sexhandel

Kategori: Debatt

Ni som läser min blogg regelbundet vet att jag är för det här med sprutbytesprogram för narkotikamissbrukare. Idag läser jag på Expressen.se att polisen smyger utanför sprutbytesprgrammets lokaler i Lund, för att där gripa narkotikamissbrukarna! Detta har givetvis inneburit att antalet personer som besöker programmet har minskat. Polisen hävdar att det rör sig om en allmän insats för att öka säkerheten i centrala Lund och inte någon särskild insats för att gripa narkomaner.
Jag tycker att det är fräckt! Nog för att narkotika är olagligt, och jag är inte för en legalisering, men när man har sett att det funkar så bra med dessa program; i Lund har det funnits i 20 år, och det är ytterst sällan som någon uppträder stökigt eller beter sig illa, så förstår jag inte varför polisen ska sabba det genom att smyga utanför lokalerna för att kunna gripa enstaka missbrukare!

I den eviga debatten om sexhandel så hade Aftonbladet.se idag en krönika av Malin Wollin, som uttrycker mycket av mina åsikter.
"Ta en vanlig svensk kvinna. Låt oss säga att hon är 31 år. En kvinna som har vuxit upp under trygga familjeförhållanden, som inte lider av psykisk ohälsa, som inte är missbrukare. Som har bildat familj. Som har ett vanligt jobb och trivs med sig själv och livet i stort. När den kvinnan väljer att hoppa av ekorrhjulet och skola om sig till professionell kuksugare, då ska jag eventuellt omvärdera mina åsikter. Den dagen ska jag eventuellt säga ja till en legaliserad hor- och torskbransch. Jag vill att någon visar mig den kvinnan."
Det uttrycker kärnan i det hela ganska bra, tycker jag. Sedan har t.ex Candy fått mig att tänka till, och fundera över mina åsikter. Tack för det, det är alltid välkommet!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: