Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

SMITTA & HIV/AIDS around the world

Kategori: Sjukvård

På en annan avdelning på sjukhuset har det tydligen spridit sig en smitta, och följden för oss blir att vi måste ta över de smittade patienterna som måste ha fortsatt sjukhusvård. Detta innebar i praktiken att vi var tvugna att snabbt som attan identifiera vilka av våra patienter som inte var smittsamma, och flytta dessa till andra avdelningar för att bereda plats. Som Ni förstår blev det en riktig cirkus! På toppen av detta så härjar det tydligen fortfarande Calici (="vinterkräksjuka") i samhället, så vi får hela tiden nya patienter som lider av det. Ingen rolig dag på jobbet! Dessutom har man ännu inte fått alla odlingssvar på patienter från den andra avdelningen, så man vet ännu inte hur många patienter och personal som är smittade. Hoppas att det är något lugnare på söndag, när jag jobbar nästa gång.
Och stackars I som precis har börjat, och gör sin introduktion i detta kaos; hoppas att hon inte blir alltför avskräckt!

Efter jobbet hade den pensionerade smittskyddsläkaren en föreläsning om samarbetet primärvården har med en region i Ryssland, inklusive läget med HIV/AIDS. Mycket intressant! Han berättade att en av våra högre chefer hade frågat om det inte kunde få följa med några från infektionskliniken när/om de ska åka dit igen. Detta mottogs mcket positivt, så om det blir någon mer resa så kommer det att få följa med några representanter från oss:) Tyvärr så kan väl inte jag räkna med att få följa med (det blir väl de äldre som har jobbat längre), men det blir ju många intressanta föreläsningar och berättelser att lyssna till!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: