Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

HIV/AIDS around the world 1

Kategori: Sjukvård

Nu har mina kära väninna I börjat jobba på min avdelning, och hon gick bredvid mig på förmiddagen idag. Jättekul!
På eftermiddagen gick hon på läkemedelsinformation, och jag gick på två jättebra föreläsningar på högskolan. De handlade båda om HIV/AIDS i olika länder.
Först ut var en infektionsläkare specialiserad på HIV/AIDS från Kina. Han jobbar på ett infektionssjukhus i Peking med 70 000 bäddar! Det är lite annat än våra 20 platser på infektionskliniken här...
Han berättade lite om den sociala/kulturella/ekonomiska bakgrunden och hur läget är i Kina idag.
Mycket bra föreläsning, men tyvärr så pratade han (som väntat) mycket dålig engelska.

I pausen pratade jag med två mycket trevliga barnmorskor från Nederländerna, som är här och arbetar. Fick inte riktigt klart för mig om de även studerar här.

Efter pausen var det dags för en kvinna som utbildar sjuksköterskor i Sydafrika att berätta om läget där.
Det som förvånade mig var att jag trodde att läget hade vänt i Sydafrika, men antalet insjuknade i HIV/AIDS fortsätter fortfarande att öka. De beräknar att nå sin topp år 2010, med 800 000 döda/år i HIV/AIDS-relaterade sjukdomar!
Som Ni förstår så var detta mycket intressant, och det fortsätter imorgon, med den pensionerade smittskyddsläkaren NS som kommer att föreläsa om HIV/AIDS i Ryssland.

En trevlig sak är att en av de Nederländska tjejerna kopierade föreläsningarna till sitt USB-minne, så hon kommer att maila dem till mig:)

Ikväll är det afrikansk dans som gäller!

På TV ikväll: Grey's anatomy.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: